HR-ondersteuning

Ziekteverzuim kan in kleine dingen zitten. Met HR-ondersteuning tackelen we de pijnpunten.

Frequent verzuim wordt vaak veroorzaakt door onvrede bij een werknemer, simpelweg omdat de basis niet op orde is. Als er onrust is, worden mensen ziek. Dat zit soms in ogenschijnlijk ‘kleine’ zaken, zoals onduidelijkheden, bijvoorbeeld in een functieprofiel, maar ook een overname of reorganisatie heeft een behoorlijke impact op medewerkers.

Met een goed HR-beleid voorkomt u dat medewerkers uitvallen. En dat is soms best een uitdaging, zeker als uw bedrijf groeit en de HR-zaken nog een plek moeten krijgen binnen uw bedrijf.

Wij komen bij heel wat organisaties en herkennen deze uitdaging. Goed en duidelijk personeelsbeleid kan veel verzuim voorkomen. Daarom bieden wij ook HR-advies en ondersteuning aan. Dat doen we samen met onze partners van de HR-shop.

Verzuimpreventie is onderdeel van HR-beleid

Als wij vanuit onze rol verzuim signaleren wat met HR-ondersteuning opgelost kan worden, zullen we dat met u bespreken, zodat we samen het verzuim kunnen beperken of oplossen. We helpen u bijvoorbeeld met:

Teamwork

“Wij zijn er voor de werkgever, maar we kunnen niet alles alleen. Verzuimpreventie en aanpakken van verzuim is teamwork met Daadkracht, werkgever en werknemer. Wij denken daarbij niet alleen aan het sociale aspect, maar ook financieel: is het beoogde traject de investering waard? We ontzorgen u, want bijvoorbeeld de Wet Poortwachter kost een hoop tijd. Perikelen kunt u niet voorkomen, maar we kunnen u wel ondersteunen, adviseren en zaken uit handen nemen. Niet voor niets is de meest gehoorde quote “Bel Janita, zij regelt het wel”.