De keuzevrijheid van een arbodienst ondanks je verzuimverzekering

Als je een bedrijf hebt, is de gezondheid en het welzijn van je medewerkers van cruciaal belang. Verzuimbegeleiding en verzuimpreventie zijn essentiële aspecten die bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Maar wist je dat je als bedrijf zelf de vrijheid hebt om je arbodienst te kiezen, zelfs als je een verzuimverzekering hebt?

Vaak wordt bij het afsluiten van een verzuimverzekering direct een arbodienst aangeboden, meestal een landelijk grote organisatie. Echter, als werkgever ben je niet verplicht om deze voorgestelde arbodienst te kiezen. De keuzevrijheid ligt volledig bij jou.

Een veelvoorkomend misverstand is dat bedrijven denken dat ze verplicht zijn om een gecertificeerde arbodienst te kiezen. Hoewel kwaliteit natuurlijk essentieel is, is dit niet wettelijk verplicht. Volgens de wet moet elke werkgever zich laten adviseren en ondersteunen door een professional op dit gebied. Het belangrijkste is dat er BIG geregistreerde bedrijfsartsen worden ingeschakeld of deel uitmaken van de dienstverlening.

Het gaat niet zozeer om het hebben van een keurmerk, maar om het leveren van goed werk. De ideale arbodienst is een partij die altijd voor je klaarstaat bij verzuim, met wie je kunt sparren en die snel een bedrijfsarts kan inzetten indien nodig. U kunt nog zo’n goede verzuimverzekering hebben, maar als een medewerker 6 weken moet wachten voor een bezoek aan de bedrijfsarts, zit deze onnodig lang thuis. En dat is voor uw bedrijf niet goed, maar meestal ook niet voor de werknemer.

In de complexe wereld van verzuimbegeleiding en verzuimpreventie is het cruciaal om de juiste partner aan je zijde te hebben. Eentje die je niet alleen ondersteunt, maar ook proactief met je meedenkt. Dus zelfs als je een verzuimverzekering hebt, onthoud dat je altijd de vrijheid hebt om te kiezen voor een arbodienst die het beste past bij jouw bedrijf en behoeften. Maak gebruik van die vrijheid!

Recente berichten

Verzuim heeft een oorzaak

Pas als iemand die eigenlijk weg wil zich ziekmeldt kom je erachter dat hij of zij niet op de juiste plek zit. Zo zat dat ook bij Marieke. Zij redde het niet meer en meldde zich ziek

Lees verder